Aktiviteter

Bygdatunet

Bygdatunet, som er en avdeling under Gudbrandsdalsmusea, ligger like ved Kolstad Gård, ca 1 km, og har daglige aktiviteter i sommersesongen. Det er demonstrasjoner av tradisjonsbakst, husflid og håndverk, samt flere utstillinger. Rett ved siden av ligger Lesja Kyrkje, som også er verdt et besøk.

Tur i nærområdet

Både nærområdet, seterdalene og fjellet er fine turmål. Noen av de kan du undersøke nærmere på appen Outtt. Men vi vil absolutt anbefale en tur til det gamle mølleanlegget Lorkverna. Litt mer krevende er turen til Tussheim, Lesja sin første dagsturhytte, med flott utsikt over bygd og fjell. Rutebeskrivelse finner du her: Tussheim • Hiking Route » outdooractive.com, men det er fint å gå den gamle seterveien fra gården.

Klatrepark

En anen mulighet for fysiske utfordringer er en tur i klatreparken Høyt og Lavt på Bjorli anbefales, en halvtimes kjøretur unna.

Ørretfiske

Kanskje du vil prøve fiskelykken med ørretfiske i elva Lågen? Vi har en flott fiskeplass ved elva med bålplass og fiskebu (Beverbu) hvor du kan du steke fisken og nyte stillheten. Kanskje du hører beveren plaske med halen? Det er om lag 700 meter å gå over jordene fra garden og ned til elva. Fiskekort kan kjøpes på den lokale Joker-butikken eller hos iNatur.no.

Dovrefjell

Snøhetta Viewpoint og Norsk Villreinsenter på Dovrefjell er også verdt et besøk, bare en halvtimes kjøring unna.

Trollstigen

Trollstigen og Trollveggen er også bare en times kjøretur unna.

Vi har to Nasjonalparker i umiddelbar nærheten: Dovrefjell Sunndalsfjella og Reinheimen.

Du finner også informasjon over muligheter i Lesja her: Opplev Lesja — Visit Lesja

Skroll til toppen